2013. augusztus 20., kedd

Adj esélyt magadnak!

fotó: Pinterest

Képtelenek vagyunk kompromisszumot kötni. Magasra tettük a mércét és válogatósak lettünk. Fenn hordjuk az orrunkat és nem engedünk be akárkit. Gyakorlatilag senkit nem engedünk közel magunkhoz.

Hiszen elképzeltük az IGAZIT, rengeteget ábrándoztunk róla, hosszú listánk van arról, milyen tulajdonságokkal és külső jegyekkel kell majd rendelkeznie - és milyenekkel semmiképpen sem. És persze nekünk ne is kelljen tenni semmit, jöjjön el értünk az aranyszínű paripáján, hozza a fele királyságát is, aztán majd boldogan élünk, míg meg nem halunk. Aki nem üti meg a mércét, szóra sem méltatjuk.

De lehet, hogy azért támasztunk olyan elvárásokat, amelyeket senki nem tud megugrani, mert halálosan félünk. Hogy valóban megjelenik és igazán boldogok lehetnénk.

Megteremtettük a saját életünket, egy biztonságos burkot, amelyben egészen jól elvagyunk, de legalábbis nem sérülünk. Mert ha merünk szeretni, az néha fáj is. Az idő meg telik, mi pedig egyre savanyúbbak leszünk. Falakat húzunk magunk köré, jó magas, áthatolhatatlan falakat - biztos, ami biztos. Nehogy át tudja ugrani valaki.
Aztán néha megjelenik ez-az, lehet, hogy nem királyfik, "csak" szegénylegények, akikről persze sziklaszilárdan tudjuk, hogy nem lehetnek igazik - és esélyt sem adunk nekik, hogy királyfivá válhassanak. Van hosszú listánk és kifogásaink is arról, hogy miért nem. 

Azonban az a helyzet, hogy mindenki, aki megjelenik az életedben, az adott pillanatban az igazi számodra. 

Ha szeretnéd, hogy megjelenjen az életedben az, akit elképzeltél magadnak, alkudj meg bátran. Merj kompromisszumot kötni és ne érezd magad rosszul miatta. Nem kell hozzámenni feleségül, nem kell tervezni vele a jövődet. Legyél mindig csak a pillanatban és menj bele a bármibe. Hagyd, hogy kinyisson és ledöntse a falaidat. És legyél vele tisztában, hogy ilyenkor nem messzebb kerülsz a vágyaidtól - hanem éppen ellenkezőleg, elindulsz feléjük.


Aztán majd jön Ő is - lehet, hogy olyan lesz, amilyennek elképzelted, lehet, hogy egész más, de hidd el, fel fogod ismerni. De Hozzá a pillanatnyi igazikon át vezet az út. Általuk leszel készen.

Adj esélyt magadnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése