2013. augusztus 6., kedd

Csokis szedertorta

fényképezte: Sarudi Detti

Egy jó estéhez nem kellenek nagy dolgok. A legjobb barátnő, egy pohár bor és tegnap például éppen ez a süti. Máskor meg másik:) Mert az életünk az apró örömöktől lesz teljes és boldog.

És ráadásul rendkívül egyszerű elkészíteni:
12 órára beáztatok, majd leszárítok 10 dkg mandulát, ezután 4-5 szem szintén áztatott datolyával összeturmixolom. A felét egy forma aljába nyomkodom (ha sütőpapírral vagy folpackkal kibélelem, akkor egyszerűen ki tudom emelni belőle.
A másik felét 1/2 csésze szederrel, 2-3 ek. kókuszliszttel, 2 ek. kókuszolajjal összekeverem. Ha nem elég édes, turmixolok még hozzá 1-2 szem áztatott datolyát. Közben gőz fölött kakaóvajat olvasztok (kb. 1 evőkanálnyit), majd ha felolvadt, hozzáadok 1 ek. jó minőségű cukrozatlan kakaóport és 1-2 ek. kókuszolajat. Az olvadt massza felét belecsorgatom a mandulás masszába, ha még igénylem, teszek hozzá kakaóport és újra összeturmixolom. Ezután beleforgatok 1/2 csésze szedret és rásimítom az alapra.
A maradék csokimasszához hozzáadok néhány szem villával összetört szedret és rákenem a tortára, majd szederszemekkel díszítem. 1-2 óra hűtés után tálalom.
A hozzávalók egy 11 cm-es tortaformához elegendőek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése