2013. augusztus 21., szerda

Nektarinos-szedres lepény


Ünnepi torta, tegnapról - bár tortaügyben nálam minden nap ünnep van:-)

Hozzávalók egy 12 cm-es formához:
Alap:
- 1 csésze natúr mogyoró - optimális esetben 12 órára beáztatva, leszárítva
- 1/2 nektarin
- 4 szem áztatott datolya
A mogyorót kávédarálón megőrlöm, majd a datolyával és a nektarinnal összeturmixolom és egy tortaforma aljába belenyomkodom. Ha kibélelem folpackkal a formát, akkor majd szépen ki tudom emelni belőle.
Ezután egy nektarint felszeletelek és szépen elrendezem rajta.

Gyümölcsös réteg:
- 4 db nektarin
- 4 ek. kókuszolaj
- 1 ek. kókuszliszt
- 1 csésze mogyoró
- 1 ek. útifűmaghéj
- ízlés szerint méz - nekem 1 ek.
A mogyorót kávédarálón megőrlöm, majd a többi hozzávalóval krémesre turmixolom és rásimítom a nektarinnal díszített alapra. Ha túl híg a massza, akkor útifűmaghéjjal vagy kókuszliszttel még lehet sűríteni.
Ezután a hűtőbe teszem dermedni 1-2 órára, majd szederszemekkel és szeletelt mogyoróval díszítem. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése